sydamerikaviner.com

 Lägsta ålder för inköp av vin är 20 år.

Våra viner från Peru
SANTIAGO QUEIROLO INTIPALKA  RESERVA
info om Viña Santiago Queirolo
SANTIAGO QUEIROLO INTIPALKA
2018
2018
Detta vin var det mest uppskattade Reserva-vinet under de år (2010-17) vi tidigare hade Intipalka i beställningssortimentet  Vinet odlas med droppbevattning i ren öken i den berömda Ica-dalen. Den lerhaltiga jorden innehåller magnesium, som ger vinet en angenäm syra, som i vissa lägen ligger på gränsen till lätt sälta. Denna får också en lätt men frisk sötma av druvblandningen, med den jämförelsevis höga Petit Verdot-halten.Eftersom det aldrig regnar i ICA-dalen och temperaturen är tämligen konstant blir variationen mellan de olika årgångarna liten. Risken för jordbävningar är dock alltid närvarande. På längre sikt blir även den sjunkande grundvattennivån ett stort problem. Beställningssortimentet Nr. 76955,  178 kr.  (Beställ här) Tekniskt blad
Det i särklass mest sålda varietal- vinet i tidigare årgångar av linjen Intipalka. Ett mycket lättdrucket och angenämt vin med en tydlig karaktär av Tannat-druvan i Peru. Har hämtats direkt från Frankrike och odlats i karantän i under flera år innan utplantering. Liksom de övriga varianterna av Intipalka har vinet odlats med droppbevattning i ren öken i  Ica- dalen. Den magnesiumhaltiga jorden ger vinet en frisk och lätt smak av naturlig syra. 
Tekniskt blad Beställningssortimentet Nr. 79150, 159 kr. (Beställ här) Tekniskt blad Beställningssortimentet Nr. 78251, 159 kr.  (Beställ här)